(untitled) (Conferencea, 2022)
Aloqa tizimlarini turli axborotlarga ishlov berish, uzatish, qabul qilish va boshqaruv tizimlarining yig’indisini tashkil etadi. Aloqa tizimlarining asosiy vazifasi o’rnatilgan sifat ko’rsatkichlarini ta’minlangan holda ma’lumotlarni ko’rsatilgan manzilga yetkazib berishdan iborat. Aloqa tizimlarini loyihalashda modellashtirish va simulyatsiya jarayonlarinig o’rni kattadir. Ushbu jarayonlarda aloqa tizimlarining optimal fizik va funktsional strukturalari aniqlanadi.