(untitled) (Conferencea, 2022)
Ушбу мақолада миллий мусиқамизнг тарихан шакилланишида буйук бобокалонларимизнг сайи харакатлари, Шарқ мусиқа назариясини янги ривож поғонасига кўтарилиши, мусиқий чолғуларнинг таснифоти ва бугунги замон мусиқа илмининг ривожланишига ҳамда Миллий мусиқамизнинг ижтимоий-маънавий, бадиий-эстетик ва тарбиявий имкониятларини тарихан шакилланиш тахлили акс этади