(untitled) (Conferencea, 2022)
коронавирус билан касалланган беморларда асосан сурункали буйрак касаллигининг зарарланиши,узига хос кечиши,кайси омиллар сурункали буйрак касаллигини ривожлантириши,ушбу гурух беморларда сурункали буйрак касаллигининг диагностик меьзонларини ишлаб чикиш ва амалиётга тадбик етиш имконини беради.Коронавирус билан касалланган ва касалланмаган беморларда сурункали буйрак касаллигини кечишини таккослаш, прогноз кандай булишини аниклаб, беморларда олиб боришда нималарга ургу бериш ва улим хавфини камайтиришга эришилади.Илмий изланиш натижалари сурункали буйрак касаллиги зарарланиши булган коронавирус инфекцияси касаллигида шифокорлар фаолиятида фойдаланишга тадбик этиш учун тавсия килинади.