(untitled) (Conferencea, 2024)
დემოგრაფიული პოლიტიკა სახელმწიფოების და აქედან გამომდინარე, მსოფლიო პოლიტიკის უსაფრთხოების ერთ-ერთი მთავარი განმსაზღვრელი ფაქტორია. დემოგრაფიულ პროცესში პოლიტიკურ-სამართლებრივი ურთიერთობები ეროვნული უსაფრთხოების ინსტიტუციონალურ ფორმებად ყალიბდება. საქართველოში უკვე 11 წელია დემოგრაფიული უსაფრთხოების საკითხები თითქმის ყველა უმაღლეს პოლიტიკურ დოკუმენტშია ასახული. სამეცნიერო სტატიაში მიმოხილული იქნება ეს დოკუმენტები. ასევე გვსურს მიმოვიხილოთ მსოფლიო პოლიტიკის უსართხოების საკითხებში დემოგრაფიული პოლიტიკის როლი და მოსალოდნელი პროცესები.