(untitled) (Conferencea, 2024)
Maqolada O’zbek adabiyotining mashhur hamda yorqin namoyondasi, XIX asr oxiri va XX asr boshlarida yashab, ijod qilgan Muhammad Aminxo’ja Muqimiyning adabiyotdagi iqtisodiy va siyosiy qarashlari, o’zbek adabiyotiga qo’shgan hissasini o’rganishga qaratilgan. Muqimiy asarlarini tahlil qilish natijasida o’sha davrdagi uning iqtisodiy yondashuvlari hozirgi kundagi mikro va makro darajadagi dunyo iqtisodiga qanchalik bo’g’liq ekanligi o’rganiladi. Shu bilan birga, Muqimiyning adabiyotshunoslikka yo’naltirilgan asarlari ham e’tirof etiladi.