(untitled) (Conferencea, 2022)
Maqolada Surunkali yurak yetishmovchiligi bilan og’rigan bemorlarda Surunkali buyrak kasalligining (SBK) dastlabki bosqichlarini erta tashxislash uchun Sistatin C ko’rsatkichlarini sezgir marker sifatida qo’llash imkoniyati ko’rib chiqildi. Bu ko’rsatkich sog’lom odamlar bilan solishtirganda bemorlarda sezilarli darajada yuqori bo’lgan va SYY Funksional sinflariga (FS) mos ravishda uning miqdori ortib borgan. Koptokchalar filtratsiyasi tezligi (KFT) sistatin C ko’rsatkichiga asoslangan holda hisoblanganda SYY II FS dan boshlab uning meyordagi ko’rsatkichlarga nisbatan pasayishi aniqlandi.