(untitled) (Conferencea, 2022)
Суз билан дунёни забт эта олган ,асрлар ошауз ижоди ва мероси,килган яхши амаллари билан дилларда яхшилик уругини сепа олган буюк боболаримиз Алишер Навоий хаёт ива ижодига яна бир бор назар ташлар эканмиз ,беихтиёр курраи замннинг хар нуктасига бир хил нур сочаётган куёш куз олдимизга келади.Навоийни куёшга ухшатишимиз бежиз эмас.Навоийнинг хар сатрида куёш нурларидек иликлик,сахийлик,мехр-мухаббатуфуриб туради.Навоийнингнафакат байтларидан,балки амалларидан, давлат бошкарувида ,ободончилик ишларини олиб боришидан хам ,шахарларда курдирган иморатларидан хам ибрат олса максадга мувофик булади.