(untitled) (Conferencea, 2022)
Kuchli zilzilalarda bino va inshootlarni seysmik riskni baholashning eng muhim bosqichlaridan biri binolarning ma’lum seysmik ta’sirga reaksiya darajasiga ko’ra tasniflash, ya’ni ularning seysmik zaiflik darajasini aniqlashdir. Zaifligini baholash uchun «GESI_Program» kompleks dasturidan foydalanib, zaiflik funksiyalari qurildi, ular ma’lum seysmik ta’sirlarda strukturalarning zararlanishini baholashga imkokon yaratadii.