(untitled) (Conferencea, 2022)
T V L k = ³ , k -тартибли Кэли дарахти бўлсин, яъни ҳар бир учидан k +1 та қирра чиқувчи чексиз дарахт бўлсин, бу ерда V - учлар тўплами, L- қирралар тўплами. Маълумки [3], k T - Кэли дарахти учлари тўплами ва ҳосил қилувчилари мос равишда 1 2 1 , ,..., k a a a + бўлган k +1 та иккинчи тартибли циклик группаларнинг озод кўпайтмаси бўлган Gk - озод группа элементлари ўртасида ўзаро бир қийматли мослик ўрнатиш мумкин. Ф = − 1, 1 ва s конфигурация бўлсин, яъни s s = Î Î : ( x) Ф x V , барча конфигурациялар фазосини V W = Ф билан белгилаймиз. Изинг моделининг гамильтонианини қуйидагича бўлади: ( ) ( ) ( ) , ,