(untitled) (Conferencea, 2022)
Охирги маълумотларга қараганда сурункали тонзиллит болалар орасида ўртача 12-16%ни ташкил этиб, касаллик катталар ва асосан болалар халқум касалликлари орасида кўп тарқалган хасталик ҳисобланади. Муртак безидаги сурункали яллиғланиш организмда иммун ҳолатининг бузилишига олиб келувчи патологик ўзгаришларга сабаб бўлиб, бунда танглай муртакларининг ўзи юқумли ўчоққа айланади