(untitled) (Conferencea, 2024)
Мазкур мақолада суний интеллект ва аниматларни ривожлантириш, тадқиқот доирасида ўзига хос сунъий мавжудот яратилади. Сунъий интеллект тадқиқот юналишларидан бири – “бу суний ҳаёт” деб номланувчи тадқиқот соҳасидир. “Суний ҳаёт ” юналишидаги тадқиқотларнинг асосий мақсади биологик ҳаётни ташкил этиш тамоилларини ва унинг эволюция жараёнида ривожланиш жараёнини очиб беради.