(untitled) (Conferencea, 2024)
Matematik ta’lim ko’pincha talabalar uchun qiyinchilik tug’diradi, ayniqsa murakkab yoki qiyin misollarga duch kelganda. Ushbu ilmiy maqola matematikadagi misollarning qiyinchilik darajasini yengish strategiyalarini o‘rganadi, bu o‘quvchilarning tushunishini, muammolarni yechish ko‘nikmalarini va umumiy matematik bilimlarini oshirishga qaratilgan. Samarali o’qitish yondashuvlari, iskala texnikasi va kognitiv fikrlarni o’rganish orqali o’qituvchilar talabalarga qiyin matematik tushunchalarni ishonch va muvaffaqiyat bilan boshqarish imkoniyatini berishi mumkin.