(untitled) (Conferencea, 2024)
Dunyoda shahar ko‘cha-yo‘l tarmog‘ining o‘tkazuvchanlik qobiliyatini oshirish, harakatni to‘g‘ri tashkillashtirish va harakat xavfsizligini ta’minlash bugungi kunda dolzarb masalalaridan biriga aylanib bormoqda Jumladan Respublikamiz turli viloyatlar va shaharlarida transport oqimi va tirbandliklarning oshishini aytishimiz joizdir. Shunday ekan, mamlakatimizda bo‘layotgan barcha transport oqimiga qarashli masalalarni olib o‘rganadigan bo‘lsak turli xil sabablarni kuzatishimiz mumkin. Urganch shahrida avtotransport harakatini to‘g‘ri tashkillashtirish yo‘llari tahlil qilinib kerakli taklif va tavsiyalar ishlab chiqildi.