(untitled) (Conferencea, 2024)
Mazkur maqolada o‘lkashunoslik muzeylari ta’lim jarayonining muhim estetik-pedagogik resursi sifatida tahlil qilinadi. Bo‘lajak pedagoglarning estetik madaniyatini rivojlantirishda muzey eksponatlari, milliy–madaniy meros namunalarining o‘rni, ularni badiiy idrok etish va qadrlash ko‘nikmalarini shakllantirish yo‘llari ilmiy asosda yoritiladi. Tadqiqotda muzey muhiti orqali talabalar estetik ehtiyojlarini boyitish, estetik did, badiiy tafakkur va madaniy qadriyatlarga munosabatni rivojlantirishning mazmuniy komponentlari asoslab berilgan.