(untitled) (Conferencea, 2024)
Ushbu maqola yer kadastri tizimlari va geoaxborot texnologiyalarining (GeoIT) xalqaro tajribalarini tahlil qiladi va ularning O‘zbekistonda joriy etish istiqbollari haqida ilmiy fikrlar bildiradi. Yer kadastri tizimi va geoaxborot texnologiyalarining samarali integratsiyasi yer resurslarini boshqarishda, ekologik monitoringni amalga oshirishda va yer solig‘i yig‘imini oshirishda muhim rol o‘ynaydi. AQSh, Germaniya, Xitoy, Braziliya kabi mamlakatlarning tajribalari asosida, bu texnologiyalar nafaqat yer kadastri tizimlarining aniqligini oshiradi, balki iqtisodiy samaradorlikni va ekologik barqarorlikni ta’minlashga ham yordam beradi. Maqola, shuningdek, O‘zbekistonda ushbu texnologiyalarni joriy etish bo‘yicha zaruriy tadbirlarni va strategiyalarni ko‘rib chiqadi.