(untitled) (Conferencea, 2024)
Maqolada bugungi kunda zamonaviy turi texnologiyalarni inson biologiyasi va fiziologiyasi bilan bog‘lashni tashkil etuvchi biotexnologik sohasining tub mohiyatini falsafiy tahlil qilish va bu jarayonni moddiy va ma’naviy ishlab chiqarish jarayonlari bilan uyg’unlashtirish har qanday mamlakat taraqqiyotining asosiy shakllantirivchi хarakteri ekanligi falsafiy asoslangan.