(untitled) (Conferencea, 2024)
Ushbu maqolada terrorizmga qarshi kurash bo‘yicha dunyo davlatlarining tajribalari keng tahlil qilinadi. Terrorizmning tarixi, uning paydo bo‘lish sabablari va rivojlanish bosqichlari o‘rganilgan. Evropa davlatlarining bu boradagi yondashuvlari, xususan, Fransiya, Germaniya va Buyuk Britaniya tajribasi batafsil tahlil qilinadi. Birlashgan Millatlar Tashkiloti va boshqa xalqaro tashkilotlarning terrorizmga qarshi kurashdagi roli, shuningdek, sun’iy intellekt va kiberxavfsizlik texnologiyalarining qo‘llanilishi ko‘rib chiqiladi. Maqola kelgusida terrorizmga qarshi kurash strategiyasini takomillashtirish uchun zarur tavsiyalarni ham o‘z ichiga oladi.