(untitled) (Conferencea, 2024)
Ushbu maqola xotin-qizlar sportining rivojlanishiga oid dolzarb masalalarni o‘rganadi. O‘zbekistonning jismoniy tarbiya va sport tizimidagi xotin-qizlar ishtirokini tahlil qilish, ularning ijtimoiy va madaniy rivojlanishidagi o‘rni hamda sport sohasidagi muvaffaqiyatlarni ta’kidlash maqsad qilingan. Maqolada xotin-qizlar sportini rivojlantirishda muhim omillar, xususan, davlat siyosati, ijtimoiy qo‘llab-quvvatlash, ta’lim va ommaviy tadbirlarning roli o‘rganilgan. Tadqiqotning asosiy metodologiyasi statistik tahlillar va so‘rovnomalar asosida amalga oshirilgan. Maqola xotin-qizlar sportining kelajagi uchun tavsiyalarni o‘z ichiga oladi.