(untitled) (Conferencea, 2024)
Ushbu ilmiy maqola talabalarning akademik va kelajakdagi faoliyatida rivojlanishi uchun matematikada rivojlanishi kerak bo’lgan muhim kompetentsiyalarni o’rganadi. Matematik bilim uchun zarur bo’lgan asosiy ko’nikmalarni aniqlash va tushunish orqali o’qituvchilar ushbu malakalarni samarali rivojlantirish uchun ko’rsatmalarni moslashtirishlari mumkin. Asosiy tushunchalardan muammoni hal qilish ko’nikmalarigacha, bu tadqiqot o’quvchilar matematika va undan tashqarida ustun bo’lishi kerak bo’lgan muhim qobiliyatlarni ta’kidlaydi.