(untitled) (Conferencea, 2024)
Ушбу тезисда фавқулодда ҳолатларда унинг оқибатларини бартараф этиш ҳамда инсонлар хавфсизлигини таъминлашнинг хуқуқий асослари, фавқулодда ҳолатларни келиб чиқишини олдини олишни ўзига хос хусусиятлари тушунчаси, унда ҳуқуқни муҳофаза қилувчи органларнинг роли, ҳозирги кунда фавқулодда ҳолатларни олдини олиш, ёки содир бўлган фавқулодда ҳолатларни оқибатини бартараф этиш жаҳондаги энг долзарб муаммолардан бири сифатида дунёдаги барча мамлакатларнинг диққат марказида деган фикр юритилиб, бизнинг юртимизда ҳам фавқулодда ҳолатларни олдини олиш, фуқаролар хавфсизлигини хуқуқий таъминланиши учун олиб борилаётган саъй-харакатлар, хориж тажрибасига таянган ҳолда янги усулларни ишлаб чиқиш ва уни амалётган тадбиқ этиш тўғрисида айтиб ўтилган.