(untitled) (Conferencea, 2024)
Til eng muhim muloqot vositasidir, usiz insoniyat jamiyatining mavjudligi va rivojlanishi mumkin emas. Ijtimoiy munosabatlardagi, aloqa vositalaridagi (yangi axborot texnologiyalaridan foydalanish) hozirgi o‘zgarishlar talabalarning kommunikativ kompetentsiyasini oshirishni, ularning filologik tayyorgarligini oshirishni talab qiladi. Boshqa kommunikatorlar bilan o‘zaro munosabat jarayonida turli vaziyatlarda o‘z fikrlarini almashish uchun til va nutq normalari tizimidan foydalanish va muloqotning haqiqiy holatiga mos keladigan kommunikativ xatti-harakatni tanlash imkoniyatidir.