(untitled) (Conferencea, 2024)
O’tgan yillar ichida bir-necha davlatlar ozining dinamik Fintech eco-sistemasini yaratdi. Xitoy fintech-inovatsiallar ichida liderga aylandi. Ant financial va Tencent kompaniyalari esa fintech tizimda oldinda bormoqda. Ant financial kompaniyasiga tegishli bo’lga Ali Pay mobil pul o’tkazmalari ilovasi o’zining 700 million aktiv foydalanuvchilari va 80 million sotuvchilari bilan dunyodagi yirik kompaniyalardan biri bo’lib kelmoqda. Mening fikrimcha, O’zbekiston Xitoy fintech-ecosistemasi dars olib o’z fintech-ecosistemasi uchun qulay muhit yaratishi mumkin