(untitled) (Conferencea, 2025)
Maqolada mustaqillik yillaridan boshlangan pensiya islohoti va uning rivojlanish natijalarin tahlil qilinadi va tahlil asosida xulosalar beriladi. Fuqarolarning davlat byudjeti va byudjet tashqari maqsadli jamg’armalaridan oladigan ijtimoiy to’lovlari, nafaqalari va pensiyalarining fuqarolar o`rtasida tutgan o’rni muhim ahamiyat kasb etadi. Ishlaydigan pensionerlarga pensiya to‘liq to‘lanmoqda. Oxirgi yillarda pensiya tizimida ro‘y bergan shu va boshqa asosiy o‘zgarishlarni ushbu maqolada sanab o‘tamiz.