(untitled) (Conferencea, 2022)
Ҳар бир ижодкор бирор асар устида ишлар, ёзган асарининг ўқишли бўлишини мақсад қилар экан, албатта, қаҳрамонлар нутқининг таьсирчанлигига, индивидуаллигига ва унинг руҳиятини очиб беришга эьтибор қаратади. Қаҳрамонлар нутқи эса асарнинг эстетик таьсирини кучайтириш учун тилнинг барча грамматик воситаларидан усталик билан фойдаланиш, моҳирона танлаш, шунингдек, янгидан янги ифода воситалари яратиш имконини беради. Шароф Бошбеков асарларида ушбу лисоний воситалардан бири бўлган – агнонимлардан қаҳрамон нутқининг табиийлиги ва индивидуаллигини таьминлаш мақсадида моҳирона фойдаланилган.