(untitled) (Conferencea, 2022)
Bugungi kunda rivojlangan davlatlar tajribasi ko‘rsatishicha mulk va ishlab chiqarish jarayonlari xususiy subyekt ixtiyorida bo‘lsa resusrlardan foydalanish samaradorligi bir necha barobar yuqori bo‘ladi. O‘z navbatida ijtimoiy va iqtisodiy munosabatlarni tartibga solishda davlatning ham o‘z majburiyatlari, o‘z funksiyalari bor. Bu sharoitda samarali faoliyatni tashkil etishga esa davlat-xususiy sherikchiligi (DXSH) orqali erishish mumkin