(untitled) (Conferencea, 2022)
Zahirani boshqarish masalasini matematik modeli chiziqli dasturlash masalasiga keladigan holni qarab chiqamiz. Buning uchun quyidagi soda misolni ko’rib chiqish yetarli. Ishlab chiqarish korxonasida bir nechta mahsulot ishlab chiqariladi. Korxonaning egasi aniqlashtirmoqchiki ishlab chiqarish darajasi, xar bir maxsulot uchun oldindan berilgan vaqt davomida qanday bo’lishi kerak. Bu darajalar texnologik va boshqa shartlar evaziga chegaralangan va bu quydagi jadvalda keltirilgan.