(untitled) (Conferencea, 2022)
Спортчининг профессионал спортчи сифатида ривожланиши ва ўз фаолиятида салмоқли ютуқларни қўлга киритиши, биринчи навбатда, ушбу спортчининг агентига боғлиқ ҳисобланади. Чунки айнан агент спортчи учун мос меҳнат шароитларини белгилайдиган, унинг манфаатларига муфовиқ келадиган иш ҳақларини ўз ичига оладиган, бундан ташқари барча ижтимоий ҳамда моддий манфаатларини кўзда тутувчи меҳнат шартномаларини тузишни айнан агент амалга оширади. Шунингдек, спортчи учун мос келадиган клублар билар музокаралар олиб бориб спортчи ва клуб ўртасидаги трансфер шартномаларни расмийлаштириш масаласини ҳам айнан ўз зиммасига олади. Бундан келиб чиқадики, агентлар спортчи манфаатлари йўлида унинг номидан юридик ҳамда иқтисодий масалалар билан боғлиқ ишларни юритади. Бу эса спортчи учун улкан енгилликлар яратиб ортиқча чалғишларнинг олдини олади.