(untitled) (Conferencea, 2022)
Ушбу мақолада маҳалланинг пайдо бўлиши ҳақидаги турли қарашлар ва манбалар таҳлил қилинади. Маҳалланинг ривожланиш босқичлари илмий тадқиқ қилиниб, унинг функционал ўзгаришлари очиб берилади. Маҳаллар фаолиятининг энг асосий йўналишлари даврий нуқтаи назардан ўрганиб чиқилади.