(untitled) (Conferencea, 2022)
Mazkur maqola terminlarni tahli qiladi vaa ularni mohiyatiga lingvistik nuqtai nazardan o‘quvchi uni anglashi uchun ta‘sir qiluvchi omillarni hisobga olgan holda tahlil qilingan. Obyekt sifatida tanlangan terminlarning vazifasi o‘ylab topilgan, so‘ngra uni lingvistik qoliplarga solingan. Shu tufayli maqolada ularni o‘zbek tili etimologik, leksikologik, semantik va fonetik jihatdan tahlil qilishi uchun qoliplar taklif qilingan.