(untitled) (Conferencea, 2022)
Ushbu maqolada Soya (glycine maxim) turiga mansub xorijiy va mahalliy namunalarining labaratoriya sharoitida urug’ unuvchanligi yuqori ko’rsatkichni namoyon etdi. Urug’larning unuvchanligi yuqori bo’lishi dala tajribalarini olib borishda yuqori samara beradi.Tajriba 220C da olib borildi. Shu narsa ma’lum bo’ldiki, harorat ko’tarilgan sari urug’larda unish qobiliyati tezlashsada, lekin ko’p o’tmay murtaklar nobud bo’lishi tajribalarda o’z tasdig’ini topdi.