(untitled) (Conferencea, 2022)
Kimyo boshqa fanlarga aloqador shuning uchun bu ilmiy sohadagi ko’p tarmoqli intizom deb aytiladi. Ularning aloqalari orasida biz fizika, matematika, biologiya va astronomiya va boshqalarni topamiz. Masalan, tirik mavjudotlarning kimyoviy tarkibini o’rganadigan biologiyaning bir bo’limi bo’lgan biokimyo hosil qilish uchun kimyo biologiya bilan bog’liq; DNK, lipidlar, oqsillar va boshqa molekulalar qatorida. Yana bir misol - olamdagi yulduzlar, sayyoralar va boshqa jismlarning kimyoviy tarkibini o’rganadigan astrokimyo.