(untitled) (Conferencea, 2022)
O`zbek adabiyotida novatorlik deb bemalol ayta oladigan, o`zgacha bir janrning paydo bo`lishi bevosita Farida Afro`z nomi bilan bog`liq. Bu haqida adabiyotshunos olim Qozoqboy Yo`ldoshev quyidagi fikrlarni bildirib o`tadi: Ma’lumki, “tasbeh” janri mumtoz milliy she’riyatimiz tajribasida ham, xalq og`zaki ijodida ham uchramaydi. To`g`ri, o`zbek poeziyasida uchlik bandlardan tashkil topgan she’rlar bor edi. Shuningdek, yapon xokkularidan ta’sirlanib yozilgan uchliklar ham bo`lgan. Lekin mustaqil tasbehlardan iborat butun bir kitob tartib berilishi va har o`ttiz uch tasbeh bir shodaga tizilib, yetti she’riy marjon hosil qilinishi milliy poetik tajribamizda bo`lmagan edi”[1]. Ushbu turkumdagi she`rlar biz har kuni uchratadigan, kundalik hayotda ro`y beradigan hodisalarni aks ettiradi.