(untitled) (Conferencea, 2022)
Ushbu maqolada O‘zbek tilining izohli lug‘ati II jildiga kiritilgan arab tilidan kirib kelgan so‘zlar tahliliga e’tibor qaratiladi. Tahlil jarayonida o‘zbek tilining izohli lug‘ati II jildiga kiritilgan so‘zlar ustida ayrim ilmiy xulosalarni berib o‘tildi. Ushbu jildga “Ye” dan “M” harfigacha bo‘lgan so‘zlar kiritilgan bo‘lib, 1040 ta arabcha so‘zlar tahlilga tortilgan, ularning har biriga alohida izoh va u so‘zlar ishtirok etgan parchalar yoki ayrim gaplardan namunalar keltirish orqali asoslab berilgan.