(untitled) (Conferencea, 2022)
Har qanday davlatning zamonaviy iqtisodiyoti turli xo’jalik yurituvchi sub’ektlarning keng tarmoqli tarmog’idir. Ularning o’zaro aloqalarining asosi hisob-kitoblar va to’lovlardir. Aynan ularning iqtisodiy imkoniyatlarini ro’yobga chiqarishni ta’minlaydigan yuqori samarali, ishonchli to’lov tizimini yaratish. Shu munosabat bilan bugungi kunda nafaqat axborot, balki boshqaruv samaradorligini oshirishga imkon beradigan analitik texnologiyalar ham talabga aylanib bormoqda. Buni hisobga olgan holda, yangi tashkil etilgan avtomatlashtirilgan bank tizimlarining buxgalteriya va buxgalteriya yadrosi bankni boshqarish bo’yicha qarorlarni qo’llab-quvvatlash tizimining ishlashi uchun zarur bo’lgan axborotning to’liqligini ta’minlash va himoya qilishni hisobga olgan holda mutlaqo yangi texnologik bazaga asoslangan.