(untitled) (Conferencea, 2022)
Ushbu tezisda ‘World Englishes”, ya’ni mashxo’r hindistonlik tilshunos olimi Braj Kakru tomonidan yoritib berilgan “Dunyo Inglizlari” nazariyasining ingliz tilini o’rganishda qanchalik muhim o’rin tutishi haqida so’z boradi. Boshqacha qilib aytganda, har bir til o’rganuvchilarning o’ziga xos madaniyati, mahalliy yashash joyi ta’sirini chetlab utib, keng dunyoqarashga ega bo’lgan holda o’zlari o’rganayotgan tilni muvofiq tarzda ishlata bilishlari yo’lida bu nazariya katta ahamiyat kasb etishi alohida ta’kidlab o’tilgan.