(untitled) (Conferencea, 2022)
Бугунги кунда ер билан боғлиқ масалалар айниқса, ер ажратишни соддаларштириш бўйича мамалакатимизда бир қанча ижобий ишлар амалга оширилмоқда. Ноқишлоқ мақсадлари учун ер ажратиш билан боғлиқ хўжаликларда ер тузиш лойиҳалари ва уларни ишлаб чиқишнинг энг муҳим хусусиятлари жумладан, ер участкаларини мақсадли моҳиятини, уларнинг қийматига таъсир кўрсатувчи турли табиий, ижтимоий-иқтисодий, экологик омилларнинг таҳлилини олиб бориш мақсадли тадқиқот ишининг асосини ташкил этмоқда.