(untitled) (Conferencea, 2022)
Ushbu maqolada jahon tilshunosligidagi paremiologik birliklari, ularning stilistik imkoniyatlari va inson tafakkuridagi durdonalari to‘g‘risida tushunchalar keltirilgan. Bundan tashqari maqolada “Go‘ro‘g‘lining tug‘ilishi” va “Rustamxon” dostonlari tilidagi paremiologik birliklarning ba’zi namunalarining qo‘llanishi va semantik xususiyatlarini qisqacha tahlili keltirib o‘tilgan.