(untitled) (Conferencea, 2022)
Ҳайвонлар ҳақидаги эртаклар эртак жанрининг энг аввал пайдо бўлган намуналаридан ҳисобланади. Ҳайвонлар ҳақидаги эртакларнинг келиб чиқиши ҳақида олимларнинг кўпчилиги, улар тотемизм - ҳайвонларга сиғиниш оқибатида ва инсоният ҳайвонларни ов қилиш ва қўлга ўргатиш жараёнига киргандан сўнг пайдо бўлган деган фикрлар билдирган.