(untitled) (Conferencea, 2022)
TV reklamasi - bu mahsulot reklamasi bo’lib, uning asosiy maqsadi mahsulot yoki xizmatga talabni yaratish va sotishni rag’batlantirishdir [3]. Hozirgi vaqtda ushbu turdagi reklama eng keng tarqalgan va osongina tanib olinadi. Buning sababi shundaki, reklama vositalari tovar va xizmatlarga e’tiborni jalb qilishda yaxshiroq. Reklama tufayli xaridor sotib olish haqida o’ylash va qaror qabul qilish vaqtini qisqartirishi mumkin. Ishlab chiqaruvchi uchun bu tovarlarni tez sotish, xarajatlarni kamaytirish va mehnat samaradorligini oshirishni anglatadi. Shuningdek, TV reklamasi yorqin tasvir, tovush va harakatning uyg’unligi tomoshabinga kuchli hissiy ta’sir ko’rsatish va diqqatni jalb qilish imkonini beradi.