(untitled) (Conferencea, 2022)
Respublikamizda amalga oshirilayotgan “Ta`lim to‘g`risida”gi qonun hamda “Kadrlar tayyorlash milliy dasturi”ning asosiy maqsadi ta’lim tizimini jaxon talablari darajasida islox qilishdan iborat bo‘lib, bunda amalga oshirilishi lozim bo‘lgan asosiy yo‘nalishlardan biri o‘quvchilar kasbiy tayyorgarligini takomillashtirishdan iborat. Isloxotlar natijasi sifatida shakllantiriladigan barkamol shaxsning mustaqil va ijodiy fikrlash sifatlarini tarbiyalash umumiy o‘rta ta’lim muassasalarining muxim vazifalaridan biri xisoblanadi. Bu borada o‘quvchilarning darsdan tashqari mashg‘ulotlarini samarali tashkil qilish muxim axamiyat kasb etadi.