(untitled) (Conferencea, 2022)
Hozirgi vaqtda maktab o‘quvchilarini ekologik tarbiyalash pedagogik nazariya va amaliyotda ustuvor yo‘nalishga aylanib bormoqda. Bu sayyoramizdagi qiyin vaziyat bilan bog’liq: tez o’sish aholi soni, demak, uni oziq-ovqat bilan ta’minlash, sanoatni mineral xom ashyo bilan ta’minlash muammosi, energiya muammosi va, albatta, tabiiy muhitning ifloslanishi - bularning barchasi yer yuzida hayotning mavjudligiga tahdid soladi. Bunday holatning eng muhim sabablaridan biri aholining ekologik savodsizligi, ularning tabiatga aralashuvi oqibatlarini oldindan ko’ra olmaslikdir.