(untitled) (Conferencea, 2023)
Mazkur maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida ekologik tafakkurni shakllantirishda O‘rta Osiyo mutafakkirlari merosidan foydalanish, bilimlarni o‘zlashtirishning ahamiyati, tabiiy fanlarni o‘qitishda o‘quvchilarda ekologik mazmunidagi bilimlarni takomillashtirish, muammoli vaziyatlarni yaratish, shuningdek, umumta’lim maktabi o‘quv rejalari va dasturlariga tabiat-jamiyat o‘rtasidagi aloqalarni uyg‘unlashtirish,atrof-muhitga jiddiy munosabatlarni fanlararo aloqadorlikda o‘rnatish masalalari, o‘quvchilarning ekologik tafakkuri, ularning dunyoqarashi, hatti-harakati, boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida ekologik tafakkurni shakllantirishda O‘rta Osiyo mutafakkirlari merosidan foydalanish jarayoni, o‘qitishda atrof-muhit muhofazasi, o‘qitish metodlari, vositalari, boshlang’ich sinf o’quvchilarida ekologiyaga oid ijobiy munosabatlari va qarashlari va tabiat o’rtasidagi munosabatlar haqidagi ilmiy manbalarni singdirish jihatlari keltirilgan.