(untitled) (Conferencea, 2023)
ушбу мақолада экологик моддий ва маънавий меъросни сақлаш, ривожлантириш, креатив ёндашув, экология ва табиатни асраш, муҳофаза қилиш, ёшларга экологик тушунчалар беришнинг вазифалари, ижтимоий фойдали меҳнатда фаол иштирок этиш мотивларини шакллантириш ва экологик тафаккур, экологик тушунчани амалга оширишдаги амалий ишлар, экологик маданиятни шакллантириш жараёнлари ҳамда дарсдан ташқари машғулотларда экологик муаммоларни ўрганишнинг ўзига хос жиҳатлари баён қилинган.