(untitled) (Conferencea, 2023)
Айни даврга келиб глобал экологик муаммолар қайтариб бўлмас оқибатларга олиб келиши мумкин бўлган хавф-хатарни ўзида намоён этмоқда. Мавжуд муаммоларни ўрганиш, таҳлил қилиш ва ечимига доир аниқ-таклиф ва тавсияларни илгари суриш кечиктириб бўлмас вазифалардан ҳисобланади. Бу вазифаларни амалга оширишда экологик барқарорликка эришган давлатлар тажрибасини ўрганиш, миллий амалиётга мос жиҳатларини оммалаштириш, экологик хавф-хатарларни келтириб чиқарувчи иқтисодий тизимдан босқичма-босқич воз кечишни жадаллаштириш энг муҳим масала ҳисобланади. Бунинг учун шубҳасиз, экологик барқарор тизимни жорий этишга мақсадли ҳаракат қилаётган ва ушбу мақсадга муайян даражада эришган хорижий мамлакатлар тажрибасини ўрганишдир.