(untitled) (Conferencea, 2023)
Tillarni qiyosiy tipologik tarzda o‘rganishning ahamiyati naqadar yuqori bo‘lishiga qaramastan, bu borada qilingan ishlar kam. Har xil oilaga mansub tillarni, shu jumladan nemis va qoraqalpoq tillarini qiyosiy o‘rganishning nazariy ahamiyati: qiyoslanayotgan tillar tizimini chuqur anglab etish, qiyoslanayotgan tillarga oid bilimlarning ortishi hisoblanib, gipotetik universiyalarning to‘g‘ri ekanligini isbotlashdan iboratdir” [3: 34].