(untitled) (Conferencea, 2023)
Keyingi yillarda o’qituvchilarni psixologik bilimlar bilan qurollantirish masalasiga alohida e’tibor berilmoqda. Hozirgi sharoitda kelajak avlodning yetuk, barkamol inson qilib tarbiyalashda o’qituvchilarning o’rni benihoyat oshgan. Shuning uchun bolajak o`qituvchidan oliy o`quv yurtida o`z mutaxassisliklarini chuqur egallashdan tashqari O`quvchilar psixikasidagi yosh va individual xususiyatlarni farqlay olishga, bola taraqqiyoti jarayonini kuzatishdan to`g’ri psixologik-pedagogik xulosalar chiqara bilishga o’rganish talab etilmoqda. Chunki bu ta’lim va tarbiya sirlarini mukammal egallaydigan o`qituvchilar tayyorlashning muxim sharti hisoblanadi.