(untitled) (Conferencea, 2023)
Ushbu maqolada “Devoni lug‘otit turk”dagi harakatning holati fe’llaridan ayrimlari tahlilga tortildi. Hamda ushbu so‘zlarning lug’aviy ma’nosini kengroq yoritish va turli davrlarda qay holatda qo’llanilganligi, ma’no taraqqiyotida qanday o’zgarishlar yuz berganligini aniqlash maqsadida “Alisher Navoiy asarlari tilining izohli lug‘ati” va “O‘zbek tilining izohli lug‘ati” yordamida qiyosiy o‘rganildi.