(untitled) (Conferencea, 2023)
Ана тілің арың бұл деп әр бір тұлға өз тілін білуге құқылы. Өз тілін ұмытып басқа тілде сөйлейтін, өз тілінде сөйлеудә ар санайтын адамдар – мәңгүрт. Тіл адамдар арасындағы қарым-қатынас құралы. Ол қарым-қатынас жоғалса адамдардың бір-біріне деген мейірімі мен сүйіспеншілік махаббаты да жоғалады. Тіл адамзаттың барлық саналы өмірінің құралы. Сол арқылы адам баласы өз нәпақасын таба да алады. Саналы өмірінде өз тілін үйренумен қатар өзге тілдерді де үйрене білген жан өз тіліне деген құрметін жоғалтпай басқа тілдің мәдениетін үйренгені еш әбестік емес.