(untitled) (Conferencea, 2023)
Konstitutsiya har bir mamlakatdagi qonunlar va tamoyillar to’plami sifatida xizmat qilishga yordam beradi. Inson huquqlarini ta’minlash yangi tashkil topgan har qanday mustaqil davlatning ustuvor maqsadi hamda siyosatning asosiy qadriyatlaridan biriga aylanishi isbot talab etmaydigan holatdir. Konstitutsiya bu bizning huquq va erkinliklarimiz haqida so’zlovchi va barcha burchlarimizni aks ettiruvchi qonun hujjati hisoblanadi. Ushbu maqolada Milliy qomusimizning hayotimizda tutgan o’rni va ahamiyati haqida batafsil yoritib berilgan.