(untitled) (Conferencea, 2023)
Ushbu maqolada O’zbekiston Respublikasida turizm sohasini rivojlantirishning milliy modelini shakllantirish bilan bog’liq masalalar o’rganiladi. Turizmni rivojlantirishning normativ-huquqiy bazasi, Respublika hududida turizmning har xil turlari va turlari, xususan: ziyorat, gastronomik turizm, yoshlar turizmi, ekologik va tarixiy-madaniy turizm tavsiflanadi. Maqolani yozishda biz ob’ektivlik, tizimli yondashuv, qiyosiy tahlil va statistik tahlil kabi umumiy tarixiy usullardan foydalandik. Xulosa qilib, O’zbekiston Respublikasining turizm sohasini rivojlantirish istiqbollari, xavf-xatarlar, shuningdek, turizmning yangi yo’nalishlarini rivojlantirish imkoniyatlari: rekreatsion turizm, gerontologik turizm va xalqaro turizm to’g’risida xulosalar chiqarildi.